Seks grunner til å trene med lyd i ørene

Musikk, podkaster og lydbøker kan gjøre treningen lettere og få deg til å yte mer. Vi har samlet seks grunner til å trene med lyd i ørene.

22. august 2019 av Jesper U. Larsen

#6 Finn gnisten

Motivasjonen til å trene blir litt større når den perfekte spillelista eller det neste avsnittet av favorittpodkasten eller lydboka venter. Mens du trener kan du oppleve at tiden nesten flyr av gårde. 

#5 Bli smartere

Tilbudet av podkaster innenfor alle tenkelige sjangere, har eksplodert de siste årene. De lange og dyptpløyende podkastene er en perfekt match til lettere trening, som for eksempel lange løpeturer i rolig tempo. 

#4 Lad opp

Musikk før trening eller løp kan brukes til å å finne kampgnisten eller konkurransenervene. Mange toppidrettsutøvere bruker derfor musikk til å komme i konkurransemodus før en kamp eller konkurranse. 

#3 Restituer raskt

En undersøkelse fra 2010 viser at testpersonene fikk tilbake normal puls og blodtrykk betydelig raskere når de lyttet til stille og rolig musikk etter en treningsøkt på tredemølla enn hvis de lyttet til rask musikk eller ingen musikk. .

#2 Glem at du anstrenger deg

Lyd i ørene kan løfte humøret og få tankene vekk fra de fysiske anstrengelsene. Musikk har i flere studier vist seg å redusere RPE (rating of perceived exertion), som dekker over hvor hard treningen føles. Ved løping på tredemølle i moderat tempo, kan du oppnå rundt 10 prosent lavere RPE med musikk. 

#1 Bli mer effektiv

Utallige undersøkelser har vist at musikk i ørene kan forbedre treningsprestasjonen markant. Det er for eksempel sett en 15 prosent økning i utholdenheten ved trening på tredemølle. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: