Seks tips for å velge riktig shorts

En ny treningshorts kan øke gleden ved treningen på flere nivåer. Her er seks ting å tenke på når du velger shorts.

5. august 2018 av Redaksjonen

En shorts har kanskje ikke den største praktiske betydningen for hvor raskt du kan løpe eller hvor mye du kan løfte. Men hvis du trives i treningstøyet ditt, vil du også prestere bedre. Her er seks ting å tenke på når du kjøper shorts. 


1. LENGDE
Shortslengden handler selvsagt om personlig smak, men generelt gjelder det at vekta er lavere, ventilasjonen lavere og bevegelsesfriheten bedre i korte shorts. Hvis du har kraftige lår, risikerer du imidlertid å gnisse lårene inntil hverandre hvis shortsen er for kort.  

2. LOMMER
Hvis du skal ha med deg nøkler, gele eller kredittkort på turen, så sjekk om shortsen har passe store lommer. Lomma bør kunne lukkes skikkelig, slik at ikke tingene dine faller ut når du løper. 

3. VENTILASJON
I hybridshortsene er meshpaneler og andre ventilasjonsmuligheter viktig slik at ikke shortsen blir for varm og innestengt. 

4. INNERBUKSER
Hybridshorts har innebygde tights som erstatter den vanlige underbuksa. Det gir super passform som motvirker gnagsår du lett kan få med vanlig shorts.  

5. STRETCH
Hvis du er en rendyrka asfaltløper, så betyr det ikke så mye. Men driver du mest med terrengløp, så er det viktig at løpeshortsen er framstilt i tøyelige materialer som lar beina jobbe fritt når du jobber deg ut i ytterstillinger - for eksempel hvis det skal løpes over veltede trestammer og dype grøfter. 

6. AVSLUTNING I LIVET
En bred kant får buksene til å sitte optimalt. For ikke å skape for mye varme, er det imidlertid viktig at den er laget av et tynt materiale. Alternativt kan du være tjent med en smalere avslutning. 

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et flott treningssett med shorts og t-skjorte til en fantastisk pris. Settet er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller trening på senteret. Den flotte hybridshortsen har innebygde tights i et mykt stretchmateriale, noe som gir suveren passform. De er perforert på for- og baksiden, slik at det er god ventilasjon. Det er lommer på forsiden og baksiden, slik at du har et trygt sted å oppbevare nøkler, kort og andre ting når du løper. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir god utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. Totalt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd for treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Hva bruker du som regel til å registrere treningen?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: