Seks tips for å velge riktig shorts

En ny treningshorts kan øke gleden ved treningen på flere nivåer. Her er seks ting å tenke på når du velger shorts.

4. juni 2019 av Redaktionen

En shorts har kanskje ikke den største praktiske betydningen for hvor raskt du kan løpe eller hvor mye du kan løfte. Men hvis du trives i treningstøyet ditt, vil du også prestere bedre. Her er seks ting å tenke på når du kjøper shorts. 


1. LENGDE
Shortslengden handler selvsagt om personlig smak, men generelt gjelder det at vekta er lavere, ventilasjonen lavere og bevegelsesfriheten bedre i korte shorts. Hvis du har kraftige lår, risikerer du imidlertid å gnisse lårene inntil hverandre hvis shortsen er for kort.  

2. LOMMER
Hvis du skal ha med deg nøkler, gele eller kredittkort på turen, så sjekk om shortsen har passe store lommer. Lomma bør kunne lukkes skikkelig, slik at ikke tingene dine faller ut når du løper. 

3. VENTILASJON
I hybridshortsene er meshpaneler og andre ventilasjonsmuligheter viktig slik at ikke shortsen blir for varm og innestengt. 

4. INNERBUKSER
Hybridshorts har innebygde tights som erstatter den vanlige underbuksa. Det gir super passform som motvirker gnagsår du lett kan få med vanlig shorts.  

5. STRETCH
Hvis du er en rendyrka asfaltløper, så betyr det ikke så mye. Men driver du mest med terrengløp, så er det viktig at løpeshortsen er framstilt i tøyelige materialer som lar beina jobbe fritt når du jobber deg ut i ytterstillinger - for eksempel hvis det skal løpes over veltede trestammer og dype grøfter. 

6. AVSLUTNING I LIVET
En bred kant får buksene til å sitte optimalt. For ikke å skape for mye varme, er det imidlertid viktig at den er laget av et tynt materiale. Alternativt kan du være tjent med en smalere avslutning. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: