Den gode treningspartneren Forskning viser at vi er flinkere med trening hvis vi har en treningspartner - spesielt hvis det er en som kan mer enn bare å komme presis. © iStockphoto

Slik er den PERFEKTE treningsparteren

Se hvilken type treningspartner du bør alliere deg med.

18. oktober 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Hva fungerer best når målet er å komme seg på trening og få trent godt - en partner som alltid møter til avtalt tid? Eller en som strør om seg med motiverende og oppmuntrende bemerkninger?

Skotske og sveitsiske forskere har undersøkt hva som karakteriserer den optimale treningspartneren.

Valgte treningspartner selv

Før det åtte uker lange forsøket ble forsøkspersonene delt i to grupper, der personene i den ene gruppen fikk i oppgave å finne en ny treningspartner, mens personene i den andre gruppen bare skulle fortsette å trene som de pleide.

Forskerne hadde ingen krav til hva slags type treningspartner forsøkspersonene fant, for de ønsket å gjøre studien så realistisk som mulig.

Ikke overraskende viste forsøket at gruppen med treningspartnere fikk beveget seg mer enn personene i kontrollgruppen.

Mer overraskende var det at hva slags type støtte man fikk fra treningspartneren, var avgjørende for hvor effektivt forsøkspersonene fikk trent.

Slik er den perfekte treningspartneren

Forskerne delte opp støtten forsøkspersonene fikk fra sine treningspatnere som enten emosjonell eller instrumentell. Sistnevnte var av praktisk karakter, som for eksempel å møte opp til avtalt tid.

Studien viste at de forsøkspersonene som hadde treningspartnere som ga emosjonell støtte, fikk trent mer enn de som kun fikk instrumentell støtte.

Så husk å gi treningspartneren din masse oppmuntring - selv om du kommer litt for sent til trening.

Kilde: British Journal of Health Psychology

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: