© istock

Slik får du motivasjon til å trene

Sliter du med motivasjonen til å trene, er hjelpen nær.

16. oktober 2020 av Redaktionen

Det er ingen skam å kopiere andre når det gjelder å finne motivasjon til å trene. Kanskje du har sett en bekjent på Facebook som har begynt med en treningsform som ser morsom ut, eller kanskje du kjenner en som aldri ser ut til å falle for fristelsen til å skippe en treningsøkt. Så ta lærdom av det de gjør. 

En studie viste at personer som ble bedt om å kopiere venner og bekjentes treningsstrategier, økte tiden de brukte på trening. De amerikanske forskerne rekrutterte over tusen personer, som ble spurt om hvor mange timer de hadde brukt på trening den siste uka. 

Deretter ble de tilfeldig inndelt i tre grupper. Den ene gruppa ble bedt om å kopiere et motivasjonstips eller en treningsstrategi en venn eller bekjent brukte. Den andre gruppa mottok et motivasjonstips fra forskerne, slik at de altså ikke selv trengte å være aktivt oppsøkende. Den tredje gruppa fungerte som kontrollgruppe.

Resultatet viste at deltakerne i kopigruppen økte treningsgleden og tiden de brukte på trening mest. Den påfølgende uka trente de i gjennomsnitt nesten en time mer enn de andre deltakerne. 

Ifølge forskerne er det mer appellerende for oss å tilegne oss nye vaner når vi kan observere dem hos noen vi kjenner. Når vi kan se at noen i bekjentskapskretsen har suksess med en bestemt strategi, øker det forventningene til at vi kan oppnå det samme. 

Kilde: Journal of the Association for Consumer Research


Prøv det selv

Det var denne oppgaven deltakerne fikk av forskerne – og den er det bare å kopiere: «I løpet av de neste to dagene vil vi at du skal være oppmerksom på hvordan personer du kjenner blir motivert til å trene. Hvis du vil, kan du spørre dem direkte om deres motiverende tips og strategier.»

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: