Mann som løper

Mangler du tid til trening i en travel hverdag? 

Slik får du tid til å trene

Mange av oss har en travel hverdag, med begrenset tid til å trene. Derfor har vi spurt tidsekspert Trine Kolding hvordan man får mer tid til å trene når kalenderen er full.

24. november 2021

I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid til trening. Derfor har vi spurt tidsekspert Trine Kolding hvordan man kan få tid til trening når kalenderen er full. Her er fem enkle tips til hva man bør gjøre. 

1. Husk: Du får mer overskudd av å trene. Så du har faktisk ikke tid til å la være!

2. Utnytt tiden bedre

Har du en opplevelse av at det ikke er nok tid til trening, så prøv å legge mosjonen inn i noen av aktivitetene du allerede bruker tid på. Det kan for eksempel være ved å løpe til jobb, å bruke sykkel og sykkelvogn i stedet for bilen når barna skal leveres, eller å avtale og dra på treningssenteret når du skal møte en venninne, så får dere både snakket og trent samtidig. Hvis du tenker litt kreativt, er det mange steder du kan snike inn trim i hverdagen.

3. Skriv det i kalenderen

Å finne tid til trening i en travel familie handler først og fremst om prioritering og planlegging. Bestem deg (eller dere) for at det skal være tid til trening, og avtal faste treningstidspunkter som skrives inn i kalenderen. Hvis dere for eksempel har avtalt at mor trener mandag og onsdag, og far trener tirsdag og torsdag, slipper dere diskusjoner når den ene plutselig er på vei ut døra. Du unngår også å ha styremøte i topplokket hver gang, der du sitter og diskuterer med deg selv om du orker å trene i dag eller det var andre ting du skulle ha gjort.

4. Tren i små biter

Hvis du har liten tid, så nøy deg med små biter trening i løpet av dagen, der du for eksempel lurer inn noen armhevinger. Bestem deg først for om du vil bruke 1, 2, 3 eller flere minutter, og finn et bra tidspunkt. Det kan for eksempel være mens du lager kaffe på ettermiddagen. Da tar du så mange armhevinger som mulig på en bestemt tid. Gjør du det alle hverdagene, vil du når uka er omme ha tatt X antall armhevinger uten store problemer – og det hjelper i det lange løp.

5. Gå til kamp mot dårlige unnskyldninger

Vi er dessverre utstyrt med en temmelig gammeldags hjerne, som helst vil at vi blir liggende på sofaen i stedet for å legge ut på en lang løpetur. Hjernen kan oppfatte trening som noe potensielt ubehagelig eller farlig, så for å beskytte oss, finner den på en masse dårlige unnskyldninger for å droppe treningen. Det gjelder derfor å kortslutte de negative tankeprosessene og lure hjernen. Lov for eksempel deg selv at du bare skal løpe ti minutter og så må løpe hjem igjen. Det får ikke hjernen panikk av. Når du først har kommet deg ut, får du jo som regel lyst til å fortsette mye lenger enn de ti minuttene

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: