Mann løper i kulda
© iStock

Slik holder du motivasjonen oppe

Det er lettere å holde motivasjonen oppe gjennom sommerens lyse og varme kvelder. Her er fem tips til å komme deg i løpeskoene, selv om sofaen lokker.

11. februar 2019 av Lasse Lyhne

Hold motivasjonen oppe 

Her får du fem enkle tips til hvordan du holder motivasjonen oppe gjennom de mørke, kalde månedene.

1. Alt er bedre enn ingenting
Bruk det mantraet når du sliter med motivasjonen. Lur deg selv til å ta en liten overkommelig tur på for eksempel 5 minutter. Ofte vil du oppleve at når du først er i gang, løper du gjerne lenger enn du har tenkt.

2. Unngå sofaen
Det er vanskelig å komme opp av den når du først har slengt deg nedpå. Prøv derfor å ta løpeturen rett før eller etter jobb. Ta på løpetøyet så fort du står opp eller kommer inn døra. Da er det vanskeligere å stå over.

3. Løp med andre
Det er mye lettere å komme deg ut når du har forpliktet deg overfor andre enn bare deg selv. En løpepartner vil ofte også heve kvaliteten på løpeturene deres. Dere vil løpe raskere og lenger enn hvis du bare løp for deg selv.

4. Sett av tid til løpingen
Presser du bare løpeturene inn der det måtte passe i en ellers travel hverdag, blir det vanskelig. Løp derfor på faste tider, så både du og familien din vet at du skal trene. Skriv eventuelt treningen opp i kalenderen.

5. Nyt det
Vinter- løping er hardt, kaldt og vått, men det er også en unik mulighet for å få noe tid for deg selv uten blinkende smarttelefoner eller at andre gjør krav på deg, så ta på deg godt med klær, og kom deg ut i skogen og få renset hodet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: