Kvinne som løper i skogen

Jo oftere du trener, desto lettere er det å holde fast ved treningsrytmen. 

© iStock

Slik holder du motivasjonen oppe om høsten

Om høsten sniker mørket seg innpå oss, noe som ofte betyr at treningsmotivasjonen synker. Mørke og kulde trenger imidlertid ikke å påvirke treningen. Her kan du lese hvordan du holder en god treningsrytme i hele høst.

22. oktober 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Hvordan holder jeg meg i gang?

Jeg faller ofte ut av den gode treningsrytmen om høsten og vinteren. Har dere noen tips om hvordan holde treningen i gang?

SVAR: Nøkkelen er å holde fast ved, eller til og med øke, antall treningsøkter i uka. Hovedfokuset bør rett og slett være å komme seg av gårde på trening. 

Derimot kan du skru ned ambisjonene litt når det gjelder nye rekorder og selvpåførte krav om å gjennomføre harde treningsøkter. Tren det du liker best, slik at du gleder deg til å komme deg av gårde. 

Trener du utendørs i sommerhalvåret, kan du også vurdere å bli medlem på et treningssenter i høst­ og vintermånedene hvis det er mørket og kulda som dreper motivasjonen

3 motivasjonstips for høsten

1. Tren ofte, men ta korte økter
I stedet for å ta deg sammen til flere timers trening, så ta heller en effektiv halvtime hvis sofaen lokker. Til gjengjeld kan du trene flere ganger i uka. 

2. Tren i dagslys 
Hvis det er mulig, så tren i dagslys eller rett etter jobb. Når du først har kommet hjem og det begynner å bli mørkt, er det ekstra vanskelig å komme seg ut. 

3. Skap et treningsfellesskap 
Finn en eller flere treningskamerater. Det gjør ikke noe om dere ikke er på samme nivå. Målet er ikke å sette rekorder, men å ha en fast treningsrytme

Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: