Kvinne på treningssenter
Motiver deg selv

Det er noe du selv kan gjøre for å få litt mer givende trening.

© iStock

Slik kan du gjøre treningen morsommere

Vi bør like å dra på trening. Hvis ikke ender vi altfor ofte opp med dårlige unnskyldninger for å bli hjemme. Føler du ofte at du må ta deg sammen for å dra på treningssenteret, kan det derfor være en god ambisjon å få mer glede inn i treningen.

26. mars 2021 av Redaktionen

Prøv noe nytt

En av de store fordelene ved å trene på treningssenteret er at det der er et kjempeutvalg av maskiner, utstyr og treningsformer som gir nærmest uante muligheter for å variere treningen. Derfor er det synd at så mange ender opp med å gjøre det samme hver gang. Utfordre deg selv ved å prøve det nye styrkeapparatet eller den kule øvelsen du har sett sidemannen gjøre. Og i stedet for å gå rett mot tredemølla hver gang pulsen skal opp, så prøv noe helt nytt – for eksempel trappemaskinen eller airbiken.


Ha egen lyd i ørene 

Digger du ikke musikken på senteret, så ha i stedet med hodetelefoner og hør på din egen favorittspilleliste. Mange undersøkelser har vist at musikk kan gjøre oss mer utholdende og energi-effektive under trening, samtidig som det kan øke motivasjonen og få treningen til å føles mindre anstrengende. Du kan også høre på en interessant podkast, og nyte at du endelig har tid til å dykke ned i et spennende emne, samtidig som du får trent. En spennende lydbok – som du bestemmer deg for bare å høre på når du trener – kan også bidra til å lokke deg i treningsklærne.

Få med en venn 

En treningskamerat er kanskje den beste medisinen mot kjedsomhet på senteret, og det er mye morsommere å skulle dra på trening når det er en venn eller venninne som venter på deg. I tillegg til å være godt selskap kan en partner også bidra til å gjøre treningen mer effektiv og allsidig. Det er for eksempel lettere å presse seg til å yte litt ekstra når du trener med andre. Dere kan også utfordre hverandre med små konkurranser. Kjemp for eksempel om hvem som kan ro lengst på fem minutter eller ta flest pull-ups.


Lag deg utfordringer 

Du får opp treningsgnisten hvis du har et konkret mål å jobbe mot. Så i tillegg til den overordnede ambisjonen om morsommere trening kan du gi deg selv noen små utfordringer med ikke altfor lang tidshorisont. Kanskje du vil trene deg opp til å kunne ta X antall repetisjoner med din egen kroppsvekt i benkpress, at du vil trene X antall ganger før en bestemt dato eller at du vil prøve en ny gruppetime hver uke den neste måneden. Gi deg selv en liten belønning når du når målet.

Vidste du at...

68 % opplever at musikk kan hjelpe når de vurderer å droppe en økt, ifølge en Sonos-undersøkelse med 12 000 deltakere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: