© Andreas Mikkel

Perfekt roteknikk

Lær korrekt og effektiv roteknikk fra starten av, og få større utbytte av treningen.

Romaskinen er løsningen for alle som gjerne vil ha full treningseffekt på halve tiden, enten det er på treningssenteret eller på stuegulvet. Du får trent de viktigste musklene, forbrenner en masse kalorier og kommer raskt i knallform.

Roing består av to bevegelser: Selve åretaket som fører deg bakover, og deretter returbevegelsen som tar deg tilbake til utgangspunktet. Det er stor forskjell på tempoet i disse bevegelsene. Returbevegelsen skal helst ta cirka dobbelt så lang tid som åretaket. Dette kalles for rytmen.

Når du har fått den riktige rytmen i roingen, får du optimalt utbytte av anstrengelsene, og det gir tydelig utslag både i tidsforbruk og tilbakelagt distanse. Riktig bruk av armer og ben sikrer også at du kan ro lenge, selv om du aldri har gjort det før. Her ser du hvordan – trinn for trinn.

© Andreas Mikkel

Du sitter med bøyde ben og baken godt inn under deg, men fortsatt slik at skuldrene befinner seg litt foran hoftene. Kroppen har god kontakt med lårmusklene, armene er utstrakte, og du er klar til å begynne på det første åretaket.

© Andreas Mikkel

Start åretaket med strake armer og låst rygg. Idet du begynner, er det viktig å kjenne etter at kjedet har godt tak i hjulet før du strekker bena. Den første delen av åretaket foregår med strake armer. Ikke rykk til med armene for å sette i gang hjulet.

© Andreas Mikkel

Fortsett med å strekke ut bena, samtidig som du åpner opp og bruker kroppen aktivt ved å begynne å bøye overkoppen bakover.

© Andreas Mikkel

Strekk bena helt ut, og trekk samtidig håndtaket forbi knærne og inn mot kroppen – like under brystkassen. Husk at bevegelsen i armer og ben skal koordineres, slik at bena er strukket helt ut samtidig som hendene berører mellomgulvet.

Du har avsluttet åretaket, bena er strukket helt ut og håndtaket er trukket helt inn til kroppen. Nå er du klar til returfasen.

Før håndtaket frem foran knærne ved å strekke armene frem og bøye kroppen frem over hoftene. Deretter glir du langsomt fremover på setet mens du strekker armene og gjør deg klar til det neste åretaket.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: