Hvorfor varierer makspulsen?

Normalt har jeg en makspuls på 192, men under dagens løpetur var den helt oppe i 201. Er det meg eller klokken det er noe galt med?

16. november 2011

Sannsynligvis er alt som det skal både med deg og klokken. Hvis du har tatt to maksimaltester like etter hverandre, men med to vidt forskjellige resultater, så er noe galt. Det kan være feil i selve testen. Høyspentkabler og mobiltelefoner kan for eksempel forstyrre dataoverføringen mellom pulsmåler og -klokke. Feilen kan også skyldes at det er vanskelig å presse seg til det ytterste.

De fleste har en tendens til å holde igjen litt når det begynner å gjøre vondt, mens for eksempel eliteutøvere er flinkere til å presse seg maksimalt. Ta makspulstesten et sted uten elektroniske forstyrrelser, og sørg for at du har sovet og spist godt.

Husk også å gjøre én makstest per aktivitet du driver med. Det kan være stor forskjell på hvor høyt du klarer å presse pulsen under for eksempel løping og sykling. De fleste har høyest puls under løping, der du trener oppreist og bærer hele kroppsvekten.

Makspuls - mål makspulsen din

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: