Pulstreningen virker ikke

Jeg har problemer med å trene etter pulsangivelsene på hjemmesiden deres. Jeg må løpe så sakte at jeg nesten går, hvis jeg skal holde meg under 75 prosent av makspuls. Er det et tegn på dårlig form? Ved 85 prosent går det derimot helt fint, og jeg kan løpe i 5–10 minutter ved 90 prosent av makspuls.

Det kan være flere grunner til dette problemet. En av feilkildene kan være den testen du har brukt til å finne makspulsen. Hvis du ikke presset deg selv til det ytterste, kommer du til å slite med for lave pulssoner der treningen føles veldig lett. Prøv å ta testen på nytt på en dag da du føler deg frisk, uthvilt og svært motivert.

Selv hvis den første maksimaltesten er korrekt, er det ikke uvanlig at pulsen på relativt utrente mosjonister øker raskt. Årsaken er, som du selv er inne på, at formen ikke er særlig god i utgangspunktet. I takt med at hjertet blir sterkere og mengden av blod i kroppen øker, fordeles det mer oksygen for hvert pulsslag, og dermed blir det også lettere å holde pulsen nede.

At løping ved 75 prosent av makspuls føles urimelig lett, og at løping ved 90 prosent føles overkommelig, er ingen katastrofe. Du kan velge å bryte ut av sonen av og til, eller akseptere at noen turer foregår i et tempo som tilsvarer rask gange. Din maksimale løpehastighet er ikke særlig høy, men det blir den etter hvert.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: