Fyll opp Botemiddelet mot trettheten er å gjenopprette væske-balansen ved å sørge for å drikke under og etter trening.© Andreas Mikkel

Musklene blir trette

Tretthet skyldes at kroppens energidepoter går tomme. Det er spesielt lokalt i de musklene som er brukt, at treningen har brukt opp de karbohyd ratene som finnes som energilagre, i form av lange sukkerkjeder. Samtidig vil treningen ha ført til dannelsen av mikroskopiske tretthetsstoffer i musklene. Samtidig foregår det en dehydrering som reduserer hastigheten på energiprosessene i cellene. Motvirker tretthet

18. mai 2010

Tretthet skyldes at kroppens energidepoter går tomme. Det er spesielt lokalt i de musklene som er brukt, at treningen har brukt opp de karbohyd ratene som finnes som energilagre, i form av lange sukkerkjeder.

Samtidig vil treningen ha ført til dannelsen av mikroskopiske tretthetsstoffer i musklene. Samtidig foregår det en dehydrering som reduserer hastigheten på energiprosessene i cellene.

Motvirker tretthet

Botemiddelet mot trettheten er å gjenopprette væskebalansen ved å sørge for å drikke under og etter trening. Også inntak av karbohydrater under en langvarig treningsøkt og like etter motvirker tretthet fordi det gjør at musklenes begrensede lagre spares. Samtidig vil glykogenlagrene bli større når du fyller på med karbohydrater, slik at det tar lengre tid før du tømmer dem igjen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: