© Colourbox

Skader styrketrening restitusjonen?

Jeg både løper og trener styrke, men har etterhvert begynt å lure på om styrketreningen går utover restitusjonen etter løping?

Du skriver at du løper tre ganger per uke og trener styrke de tre øvrige dagene, så svaret kan faktisk være både ja og nei.

Hvis løpetreningen er svært hard og du for eksempel løper intervaller, driver spurttrening eller bakkeløping, er svaret ja.

Hvis du dagen etter så hard løpetrening setter i gang med tung

styrketrening

av beina, er sannsynligvis ikke beinmusklene klare for så hard belastning igjen, og du vil gjøre mer skade enn nytte. I så fall bør du altså nøye deg med styrketrening av overkroppen.

Har du derimot løpt en tur i mer moderat tempo, er svaret nei. Da er sannsynligvis ikke musklene i beina mer medtatt enn at de vil reagere positivt på styrketrening.

Normalt er det bare en eller to av de ukentlige løpeturene som er så krevende at du bør droppe styrketrening av beina. De fleste gangene vil du uten problemer kunne drive styrketrening av hele kroppen på de dagene du ikke løper.

Hvis du i en periode vil forsøke å bygge opp mer styrke i beina, kan det likevel være en fordel å redusere løpetreningen en tanke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: