© Foto: iStock

Så mange elsker morgentræning nb

Nesten halvparten av Aktiv Trenings lesere foretrekker å trene om morgenen eller om formiddagen. Det er slett ikke dumt. For det er mange fordeler ved å få trent tidlig på dagen.

30. mai 2022 av Redaktionen

Ligger treningsklærne dine klare ved siden av senga når du våkner om morgenen? Eller vil du heller være ferdig med jobb og plikter før du bruker dagens siste energi i løpeskoene, på sykkelen eller på treningssenteret? Hvis du tilhører den første gruppa, er du absolutt ikke alene.

Da vi nylig stilte spørsmålet på aktivtrening.com, svarte 47 prosent at de foretrekker å trene om morgenen eller om formiddagen. Det kan være smart. Her er tre gode grunner til å starte dagen i treningsklærne.

Tre gode grunner til å trene om morgenen


1. DU BLIR BEDRE TIL Å KONSENTRERE DEG
Når du trener, utskiller kroppen en rekke hormoner som adrenalin, dopamin og endorfin. Det er en super måte å få kroppen til å våkne på, og undersøkelser har vist at det også gir bedre konsentrasjon og økt evne til å lære resten av dagen. I tillegg bidrar hormonene til å redusere stressnivået.


2. DU ER LETTERE OG FRISKERE
Etter en god natts søvn har kroppen brukt så mye av energien du puttet i deg dagen før, at du nærmest våkner på tom mage. Hvis du bare starter dagen med et glass vann og en banan, føles kroppen mye lettere og raskere enn hvis du venter med treningen til kvelden, da du kanskje har fått i deg to–tre store måltider.

3. DU LEVER SUNNERE RESTEN AV DAGEN
I et forsøk fra 2018 ble 2680 studenter satt til å følge et 15-ukers treningsprogram, der kostholdsvanene også ble registrert. Etterpå kunne forskerne se at de studentene som trente om morgenen også spiste sunnere i løpet av dagen enn de studentene som først trente på ettermiddagen eller om kvelden.

Hva betyr begrepet anaerob? Les her hvorfor du bør trene anaerobt. 

Når på dagen foretrekker du å trene?

  • Morgenen 27 %
  • Formiddagen 20 % 
  • Midt på dagen 12 % 
  • Ettermiddagen 25 % 
  • Kvelden 15 % 
  • Natta 1 %

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: