Skadebegrensning

Et lengre avbrudd i treningen er ikke bra for formen. Heldigvis kan den rette skadebegrensningen i høy grad avverge formtapet.

18. mai 2010

Stimuler kondisjonen med en ukentlig treningsøkt med maksimal intensitet. Hvis du løpetrener, vil du for eksempel kunne vedlikeholde formen ved å løpe fem kilometer så fort du klarer. Hvis du sykler, er 40 minutter med høy intensitet og mange bakker en god treningsøkt.

Stimuler musklene med en ukentlig treningsøkt. Det kan være i form av vanlig styrketrening, men også roing, sirkeltrening og annet som involverer de store muskelgruppene, er effektivt. Har du ikke tid til å trene på senter, er armhevinger, knebøy, situps og kroppshevinger i dørkarmen effektiv hjemmetrening.

Stimuler utholdenheten med en ukentlig spasertur på minst en time i høyt tempo. Du får opp pulsen og klarer tankene. Velg gjerne å gå en lang tur i skogen.

Utnytt den spontane mosjonendu har muligheten til, inkludert sykkelturen til jobben. Kast ball med barna, spark fotball med gutta eller ta en kanotur. På den måten brenner du kalorier, stimulerer kretsløpet og holder vekten i sjakk.

Hold fast ved sunne kostvaner. Hvis treningen glipper, er det mange som også gir slipp på en sunn livsstil. Hvis du resignerer i en orgie av potetgull, cola og burgere samtidig som du holder deg passiv, passerer vekten kondisjonstallet på rekordtid. Dermed blir det ekstra tungt å komme i gang igjen. Prøv derfor å holde fast ved de sunne kostvanene. Del eventuelt opp uken i en måteholden periode der du unngår godteri, kaker, usunt fett og alkohol, og en avslappet periode der du tillater deg å skeie ut en smule. Sistnevnte periode passer det som regel best å legge til helgen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: