© Colourbox

7 merkelige fotballskader

La oss håpe spillerne i EM i Frankrike ikke er så uheldige som disse.

16. juni 2016 av Christian Thestrup

Under en kamp mot Birmingham i 1975 ropte Manchester Uniteds keeper Alex Stepney så mye på lagkameratene at kjeven gikk ut av ledd.

Rio Ferdinand kjedet seg trolig på fritiden da han spilte for Leeds. I hvert fall lyktes det ham en kveld å strekke en scene i kneet – rett og slett ved å sitte i sofaen med beina på bordet altfor lenge.

I 1994 ble den danske keeperen Michael Stensgaard solgt til Liverpool. Men han kom aldri på banen for Premier League-klubben, for like etter gikk skulderen hans ut av ledd da han prøvde å slå opp et strykebrett. Den skaden kom han seg aldri over.

Mens han holdt på å pakke bort noen kofferter på loftet, falt Evertons keeper Richard Wright i 2003 gjennom en åpen loftsluke og fikk skulderen ut av ledd. Det skjedde fredag den 13. juni.

Kirk Broadfoot fra skotske Rangers har hatt flere skader enn de fleste. Blant de mer bisarre er en gang han måtte på sykehuset med forbrenninger, fordi et egg han hadde kokt i mikrobølgeovnen eksploderte i ansiktet hans.

Vinnermentalitet og PlayStation kan være en farlig blanding. I hvert fall for den italienske forsvarsspilleren Alessandro Nesta, som spilte så mye FIFA at han ødela en sene i tommelfingeren. Dermed kunne han ikke spille på en måned.

I 2013 måtte AC Milans forsvarsspiller Philippe Mexes stå over en Champions League-kamp mot Celtic på grunn av en øyeskade. Den fikk den solbrune franskmannen fordi han hadde brukt altfor mye solarium.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: