© Istock

Hvordan behandler jeg løperkne?

Er du uheldig og har fått et løperkne? Her får du svaret på hvordan du bør behandle det.

Et løperkne betyr smerter i senen som går fra den store muskelen på forsiden av låret og ned over kneskålen.

Skaden skyldes gjerne for ivrig løpetrening eller en idrett med mange hopp.

Slike aktiviteter overbelaster senen og gir smerter i øvre del av kneskålen og like under kneskålen. Mange opplever at det gjør vondt den første tiden når de begynner å trene, men at smerten avtar etter oppvarming. Etter en stund kommer smertene tilbake igjen.

Reduser treningen for å bli kvitt skaden. Spesielt løping i utforbakke belaster kneet, men også aktiviteter med mange oppbremsinger bør unngås.

Hvis ikke det hjelper, må du ta en treningspause på 6–8 uker, men du kan fortsatt sykle eller drive annen, mindre belastende kondisjonstrening.

Når smertene er borte, må kneet trenes med styrkeøvelser.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: