© iStockphoto

Hvorfor gjentatte fibersprengninger

Treningen blir stadig vekk stoppet av fibersprengninger i leggene og baksiden av lårene. Hvordan bryter jeg den onde sirkelen, slik at jeg kan trene regelmessig?

Gjentatte fibersprengninger på samme sted tyder på at du begynner å trene for tidlig, før muskelen har blitt helt bra etter den forrige skaden. Det dannes arrvev på det stedet i muskelen hvor fibersprengningen fant sted. Arrvev er mindre fleksibelt enn resten av muskelvevet og brister derfor lettere.

Du bør ta 2–3 ukers fullstendig treningspause mens fibrene vokser sammen igjen. Tren deg langsomt opp igjen ved hjelp av styrketrening og strekkøvelser. Det er viktig at du ikke overskrider smertegrensen underveis. Få gjerne en fysioterapeut til å vise deg hvilke øvelser du bør velge.

Hvis fibersprengningen på baksiden av låret er nær knehasen eller oppe under den ene setemuskelen, bør du få en fysioterapeut eller idrettslege til å sjekke om senen som fester muskelen til sitteknokkelen og kneet, er revet over.

Fibersprengning

Fibersprengninger oppstår når en muskel overanstrenges eller utsettes for brå belastning. Bitte små fibrer i muskelen rives over, og det kan sive ut litt blod, som i enkelte tilfeller kan vise seg som blåmerker noen dager senere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: