Smerter i kneet etter løping

Jeg har fått en underlig kneskade som flytter seg. Noen ganger gjør det mest vondt øverst på kneet; andre ganger trekker verkingen ut til en av sidene. Vet dere hva grunnen kan være?

Det høres ut som om du har pådratt deg noe som kalles diffuse knesmerter, som kjennetegnes nettopp ved at verkingen eller smertene flytter seg. Som regel oppstår verkingen først etter at du har løpt noen kilometer. Det er snakk om en belastningsskade – altså en skade som oppstår fordi du har begynt å trene hardere enn kroppen din klarer å holde følge med.

Ta pause i 3–4 dager, og reduser deretter treningsmengden til halvparten. Unngå å løpe mye i bakker, dropp intervalltreningen og nøy deg med korte turer på flatmark. I de aller fleste tilfellene skyldes diffuse knesmerter altfor ambisiøs trening der man glemmer at intensiteten må økes meget forsiktig.

Men problemet kan også skyldes biomekaniske forhold som kan kartlegges av en fysioterapeut. Vedkommende kan også sjekke løpeskoene dine.

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: