© Istock

Hvordan taper jeg opp ankelen?

Jeg forstuet ankelen min for en måned siden, og vil gjerne begynne å løpe igjen. Er det en god idé å tape opp ankelen? Hvordan gjør jeg det i så fall best?

Det kan være en god idé å tape opp ankelen i starten slik at den får litt ekstra støtte. Men vær oppmerksom på at tapen ikke gir fullstendig støtte, og at den bare er et supplement til gjenopptreningen av ankelleddet.

Slik taper du ankelen:

1. 5–6 cm over ankelkulen legger du en runde tape – et såkalt anker – rundt skinnleggen. Ankerets ender skal ikke møtes helt. I tilfelle en ny skade skal foten kunne få en hevelse uten at tapen strammer og begrenser blodforsyningen til foten.


2. Bøy ankelleddet, så foten og benet danner en rett vinkel. Legg så 2–3 runder tape fra ankeret, under hælen og opp til ankeret på den andre siden. Hver tape skal overlappe den forrige med 50 prosent. Start på innsiden og legg den lett på på yttersiden.


3. Legg et nytt tapeanker rundt forfoten rett bak fotputen. Heller ikke her skal tapeendene møtes. Legg 2–3 taperunder fra ankeret og rundt hælen. Avslutt med å legge en ekstra runde tape over de to ankrene for å dekke over alle tapeendene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: