© Istock

Så lett unngår du vannblemmer

Hater du også å få vannblemmer på føttene? Med dette enkle og billige trikset kan du vinke farvel til dem for alltid!

4. november 2019 av Jesper U. Larsen

En smertefull vannblemme kan ødelegge enhver løpetur. Men nå har forskere tilsyneladende funnet en enkel og effektiv løsning på det irriterende problemet.

Før løpeturen skal du ganske enkelt sette på litt papirtape på stedene på foten hvor det er fare for at du kan få blemmer.

Ultraløpere uten blemmer

Tapen forebygger vannblemmer svært effektivt – riktignok uten helt å eliminere risikoen for at de kan oppstå hvis du løper svært langt, viser et forsøk.

Forskerne testet metoden på 128 løpere som deltok i et 250 kilometer langt ultraløp. Etter løpet, som varte i syv dager, hadde bare 24 prosent av deltagerne fått vannblemmer der de hadde tape på føttene. Derimot hadde 63 prosent fått vannblemmer på steder hvor det ikke var brukt tape.

Billig tape fikser biffen

Den typen tape som ble brukt i forsøket, kalles for kirurgisk tape. Det lar huden puste, og klebestoffet i tapen er ikke så kraftig at det får blemmene til å sprekke hvis de likevel skulle oppstå.

En rull papirtape på 10 meter fås for under 30 kroner, så forskerne lyver ikke når de kaller sin metode for ”latterlig billig og enkel”.

Source #Clinical Journal of Sport Medicine

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: