© Istock

Så lett unngår du vannblemmer

Hater du også å få vannblemmer på føttene? Med dette enkle og billige trikset kan du vinke farvel til dem for alltid!

26. juli 2017 av Jesper U. Larsen

En smertefull vannblemme kan ødelegge enhver løpetur. Men nå har forskere tilsyneladende funnet en enkel og effektiv løsning på det irriterende problemet.

Før løpeturen skal du ganske enkelt sette på litt papirtape på stedene på foten hvor det er fare for at du kan få blemmer.

Ultraløpere uten blemmer

Tapen forebygger vannblemmer svært effektivt – riktignok uten helt å eliminere risikoen for at de kan oppstå hvis du løper svært langt, viser et forsøk.

Forskerne testet metoden på 128 løpere som deltok i et 250 kilometer langt ultraløp. Etter løpet, som varte i syv dager, hadde bare 24 prosent av deltagerne fått vannblemmer der de hadde tape på føttene. Derimot hadde 63 prosent fått vannblemmer på steder hvor det ikke var brukt tape.

Billig tape fikser biffen

Den typen tape som ble brukt i forsøket, kalles for kirurgisk tape. Det lar huden puste, og klebestoffet i tapen er ikke så kraftig at det får blemmene til å sprekke hvis de likevel skulle oppstå.

En rull papirtape på 10 meter fås for under 30 kroner, så forskerne lyver ikke når de kaller sin metode for ”latterlig billig og enkel”.

Source #Clinical Journal of Sport Medicine

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: