© iStock

Spis deg fri for skader

Det kan være vanskelig å forbli skadefri når du gir alt på trening, men med rette råvarer kan du faktisk lindre skadene.

25. april 2019 av I FORM

5 råvarer som holder deg skadefri

 • Løk
  Løk inneholder quercetin, en antioksidant som i dyrestudier har vist seg å redusere graden av inflammasjon i kroppen, øke evnen til å ta opp oksygen og gi bedre utholdenhet.
 • Ingefær
  De som trener styrke, har 25 prosent mindre smerter etter å ha spist ½ teskje ingefær i 11 dager, viser forsøk. Når du trener, oppstår det en skade i musklene i form av en svak betennelsestilstand med væskeansamling og stølhet. Antioksidantene i ingefær motvirker nettopp dette, slik at du blir fortere klar for neste runde.
 • Laks
  De små skadene i musklene som oppstår etter trening, medfører inflammasjon, som igjen fører til stølhet. Laks er rik på fettsyrene EPA og DHA, som reduserer disse betennelsestilstandene. Fisken har også mye D-vitamin, som er avgjørende for musklenes arbeidsevne.
 • Vannmelon
  Vannmelonjus gjør deg mindre støl, hevder spanske forskere, som dermed bekrefter noe mosjonister har ment i årevis. Saften av vannmelon inneholder naturlig høye nivåer av aminosyren L-sitrullin, som øker blodsirkulasjonen og dermed reduserer stølhet.
 • Kirsebær
  Forskere har fått opp øynene for kirsebær. I et forsøk hvor testpersonene fikk kirsebær, målte man en forringelse i muskelstyrken på bare fire prosent i dagene etter en hard treningsøkt. De som ikke fikk kirsebær, opplevde en styrkereduksjon på hele 22 prosent. Attpåtil vurderte de som drakk kirsebærjus, at stølheten var 2,4 på en skala fra 1 til 10 i dagene etter treningen. De som drakk en annen fruktjus, vurderte plagene sine til 3,2 på samme skala. Forskerne mener derfor at kirsebærjus har potensial til å dempe både stølhet og svakhet i musklene etter trening.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: