Trening for slitne knær?

Tidligere har jeg både løpt og spilt fotball, men slitasje i knærne har satt en stopper for begge deler. Hvordan holder jeg meg i form?

Det finnes heldigvis mange muligheter for å få en effektiv treningsøkt selv om knærne har sett bedre dager. Først og fremst gjelder det å unngå harde støt og brå retningsskift som belaster knærne, samtidig som du får presset pulsen.

En av de mest effektive treningsformene er rulleski. Her får du løpeturenes naturopplevelser og frisk luft i massevis mens du ruller med myke bevegelser på asfaltert underlag.

Siden du bruker både bein og armer til å skape fremdrift, får du faktisk mer effektiv helkroppstrening enn når du løper.

Du må regne med å bruke 5–7 turer på å få skikk på bremse- og styreteknikk, og noen måneder på å bli god til å skape fremdrift. Men så er du i gang og kan øke intensiteten for alvor. Her har vi listet opp andre gode alternativer til løping.

8 skånsomme treningsformer Personlighet, interesse, vilje og evne til å lære er faktorer som spiller inn når du velger trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: