© INA agency

Trening som statussymbol

En landsomfattende undersøkelse viser at de fleste yrkesaktive nordmenn trener minst én gang i uken. Trening er det nye statussymbolet, men ikke alle lar seg overbevise.

11. januar 2013

Det viser seg nemlig at det er store bransjeforskjeller, og at det trenes mer jo høyere stillinger det er snakk om. Blant lederne trener hele 44 prosent flere ganger i uken, mens 18 prosent trener én gang i uken. Åtte av ti ledere mener dessuten at det gir status å trene mye og målrettet. Bransjemessig er det i bank, finans og forsikring at det trenes mest. Der trener 55 prosent flere ganger ukentlig, mens det samme tallet blant ledere innen bygg og anlegg er 34 prosent.

Når det gjelder trening på jobben, sier 28 prosent av lederne at bedriften tilrettelegger for dette, men syv av ti ledere hevder at det kun er de som ville trent uansett som har glede av det. Like mange ansatte tror ikke at trening i arbeidstiden påvirker helse eller sykefravær – selv om det finnes mange eksempler på at så er tilfellet. Det er for øvrig dobbelt så mange "trening på jobb"-ordninger i offentlig som i privat sektor.

Ikke overraskende fremgår det også at tyve prosent av lederne opplever treningspress på jobben, og mest blant ledere under 35 år (30 prosent) samt i olje- og gassbransjen (32 prosent). Derimot er det bare tolv prosent innen handel som føler seg presset til å trene. Undersøkelsen omfatter i alt 2400 personer og ble utført av Respons Analyse og Proffice i oktober.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: