© Colourbox

Gode tips og øvelser

Uansett om målet er å gjennomføre, gå på tid eller oppnå en bestemt plassering, er det mye å hente de siste ukene før løpet.

9. februar 2012

Begynn stakebevegelsen tidlig ved å aktivere magemusklene.

Staketrening: Fortsett med dobbelttak der andre går over i diagonalgang.

Intervalltrening med staking i slak motbakke. Forsøk å komme lenger opp for hver gang.

Girskifte: Hold så rask teknikk du kan så lenge du klarer før du skifter, forsøk å beholde farten i overgangene der du skifter teknikk.

Hvis du har full jobb, er det naturlig å legge langturene til helgene og 2–3 moderate økter i ukedagene. Unngå mer enn én veldig hard økt i uka.

Lytt til kroppen! Er du ikke tilstrekkelig restituert etter en tøff økt, kan du konsentrere deg om lettere restitusjonstrening for å komme raskere opp igjen. En treningsmengde på 3–5 ganger per uke kan være realistisk for deg som jobber fulltid.

På lavintensitetsøktene kan du konsentrere deg om teknikken. Velg få tekniske oppgaver om gangen, slik at du kan forbedre teknikken og bli stadig bedre utover i sesongen.

Legg inn høyintensitetsøkter som intervalltrening og distansetrening på opp mot én time. Sats på litt høyere intensitet enn det du har tenkt å holde i løpet, slik at du blir vant til å tåle nivået i konkurranseintensiteten.

Tren også med Expander rope hvis du går på ski eller rulleski.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: