Hvor god trening er langrenn?

Jeg har lyst til å bruke langrenn som supplement til løping, men hvor effektivt er det egentlig?

Det er ingen tvil om at langrenn er fantastisk trening. Det regnes faktisk som en av verdens beste treningsformer. Kondisjonsutbyttet er på topp, og nesten alle musklene er involvert. Derfor er også kaloriforbruket skyhøyt.

Langrenn er ypperlig til å holde løpeformen ved like, og du kan til og med komme i bedre form ettersom du bruker mer muskelmasse naturlig. Både magemusklene, overkroppen, brystet og armene blir aktivert, mens du primært bruker bena når du løper.

Når så mange muskler er aktive, belastes også hjerte og lunger mer, og du får supereffektiv trening.

SLIK GJØR DU LANGRENN TIL EFFEKTIV TRENING

  • Finpuss teknikken: Med god teknikk kan du gå med høy intensitet. Du kan trene diagonalgang ved å gå uten staver. Start for eksempel med 10–15 minutter der du bare bruker bena til å skape fremdrift.
  • Gi på i motbakkene: Bakker er hard trening, så lær deg å gå raskt og riktig i motbakkene for å få opp pulsen. Bruk fiskebensteknikk når du skal opp en bratt bakke, og sørg for å få god flyt i bevegelsen.
  • Lek med farten: Legg inn flere korte eller lange intervaller (30 sekunder til 5 minutter) i økt tempo, slik at du har 75–85 prosent av maksfart. Det øker belastningen på lunger og hjerte og gjør dem sterkere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: