Hvordan trener jeg til langrennsløypa?

Jeg skal på vinterferie og vil prøve langrennsskiene for første gang på mange år. Har dere noen gode forslag om hvordan jeg forbereder meg?

Hvis du løper, sykler eller driver andre former for kondisjonstrening, har du formodentlig god nok kondisjon også for langrenn. Bevegelsesmønsteret når man går på ski er allikevel annerledes enn ved annen trening. Du kan oppleve en del treningsverk i baksiden av overarmene og i brystmusklene, så forbered deg gjerne med armhevinger tre ganger i uken frem mot ferien.

Du kan også kjøpe en treningsstrikk i en sportsforretning. Den kan du feste i taket og ta tak i endene med hver hånd. Trekk fra brystet og ned mot hoften. Det stedet hvor mange blir overrasket over at de får vondt er faktisk i lysken, fordi man sparker bakover for å skape fremdrift når man går diagonalgang på skiene.

Prøv å gjøre den øvelsen vi viser her tre ganger i uken. Ta gjerne 3 x 10 repetisjoner med hvert ben. Pausene skal være på mellom ett og to minutter. Pass på at strikken er så stram at du bare så vidt er i stand til å trekke benet bakover 10–12 ganger.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: