Skiklar til vinterferien - del 2

Ved hjelp av seks enkle øvelser kan du ikke bare redusere faren for alvorlige skader – du får også en bedre ferie fordi du har mer overskudd og mye mindre vondt.

2. november 2012

Tren forsiden av lårene

Startposisjon: Stå på ett ben, og hold hendene på ryggen. Hold ryggen rett.

Bevegelse: Bøy kneet, og sett deg så langt ned som smidigheten og muskelstyrken din tillater – men ikke dypere enn at låret er parallelt med gulvet. Strekk benet til du er tilbake ved startposisjonen. Pass på at knærne hele tiden peker i samme retning som tærne. Til å begynne med kan du gjøre øvelsen ved en vegg eller stolrygg som du kan støtte deg til hvis du mister balansen. Øvelsen kan gjøres vanskeligere ved å stå på et sammenrullet håndkle eller et vippebrett.

Antall: Start med 2 x 10–12 repetisjoner for hvert ben, og øk med ett sett annenhver uke til du er oppe i 6 x 12 repetisjoner.

© Valling.com

Hopp – og få sterkere lår

Startposisjon: Legg en snor på gulvet, og bøy knærne en tanke.

Bevegelse: Hopp frem og tilbake over snoren, mens du hele tiden holder knærne bøyd. Hopp så høyt du klarer.

Antall: Gjør så mange hopp du kan i løpet av 30 sekunder. Ta en kort pause, og gjenta. Øk med ett sett per uke, helt til du klarer seks sett.

Glideøvelse til lår og baller

Startposisjon: Stå på et glatt gulv med en tørr gulvklut under hver fot og litt avstand mellom føttene.

Bevegelse: Gjør lange, dype og glidende bevegelser fremover. Bøy det fremre kneet kraftig, og ta skikkelig sats til du er tilbake i stående stilling. Unngå at kneet på det forreste benet kommer foran tåspissene.

Antall: Gjør øvelsen vekselvis med høyre og venstre fot i 1–2 minutter. Øk med ett sett etter 2–3 uker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: