Randonnee
Randonnee

Med feller under skiene og en såkalt randonee-binding, er det mulig å vandre oppover fjellene på ski. 

© iStockphoto (modellfoto)

Verdens heftigste på ski i OPPOVERBAKKE

Aaron Rice har satt rekorden for å tilbakelegge den største distansen oppover på et år.

22. februar 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

De fleste setter seg i en heis når de skal opp til toppen av fjellet for å stå på ski, men det er også de som er skikkelig hardcore og setter feller under skiene og vandrer oppover fjellet. 

I den siste kategorien, heter kongen Aaron Rice. I 2011 gikk han 75 000 høydefot og i 2015 bikket han 703 000 høydefot. I 2016 gikk han så – bokstavelig talt – efter å slå rekorden for flest tilbakelagte høydefot på et år.

Den lød på 2 millioner fot (ca. 610 000 meter), og ble satt i 2010 av kanadiske Greg Hill - ja han heter faktisk det. 

Aaron Rice slo rekorden ved å klare over 2,5 millioner høydefot, som tilsvarer cirka 762 000 høydemeter, som igjen tilsvarer knappe 2100 høydemeter om dagen. Hver dag. Hele året rundt. 

Podcast og puddersnø

Han brukte ca. 10 timer om dagen på at gå oppover fjellene både i Utah, Colorado, California, Oregon, Chile og Argentina.

En del av tiden hørte han på podcast som tidsfordriv, og han rakk angivelig å høre blant annet samtlige 12 sesonge rav serien Radiolab.

Det var imidlertid ikke bare tungt slit oppover bakkene for Aaron Rice, som selvsagt tok av fellene fra skiene når han nådde toppen og deretter sto på ski ned fjellet. Innimellom i puddersnø til livet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: