Slik bruker du supersett

Supersett er spesielt bra for å øke muskelmassen, få opp pulsen og spare tid på treningen. Her er tre måter du kan bruke det på i treningen.

24. mai 2018 av Dina Christiansen

Hva er supersett

Når du utfører supersett, gjør du to forskjellige øvelser rett etter hverandre uten pause. Det vil si at ett sett består av to øvelser, før du tar en pause og repeterer. Det er bra for å øke muskelmassen, få opp pulsen og gjøre treningen mer effektiv. Du sparer nemlig mye tid når du ikke tar pause mellom øvelsene. Det kan brukes på tre forskjellige måter. 

Compound supersett

Her gjør du to forskjellige øvelser for den samme muskelgruppen.Compound supersett er nok den tøffeste av de tre variantene, fordi det er veldig utmattende for musklene. Eksempler på compound supersett ( SS):

  • Pullups SS lat pulldown
  • Benkpress SS pushups 
  • Knebøy SS beinpress

Pre-exhaust og post-exhaust supersett

Ved pre-exhaust supersett utfører du en isolasjonsøvelse etterfulgt av en compoundøvelse. En compoundøvelse jobber over flere muskelgrupper for eksempel knebøy som trener både baklårene, forlårene og baken. Du kan også velge å utføre post-exhaust supersett, som er det motsatte av pre-exhaust. Du vil altså bytte om på rekkefølgen av øvelsene. Eksempler på pre-exhaust supersæt (SS):

  • Biceps curls SS reverse grip lat pulldown
  • Triceps extension SS pushups
  • Leg extension SS squat

Antagonist supersett

Her gjør du to øvelse til motsattarbeidende muskelgrupper. Antagonisttrening er bra for å sikre balanse i treningen. Eksempler på antagonist supersett ( SS): 

  • Biceps curls SS triceps extension
  • Benkpress SS seated rows
  • Leg extension SS legcurl 

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.


Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: