Slik får du flat mage

Drømmer du om å få en sterk og flat mage? Dropp krevende magebøyninger. Denne metoden er mye bedre.

1. oktober 2018 av Christian Thestrup

Et magehjul ser kanskje ikke så spesielt ut, men ikke la deg lure. Med hjulet kan du nemlig gjøre en av verdens mest effektive mageøvelser, den såkalte roll-out, som både gir deg flat mage og en sterk rygg. Den er dessuten ikke like krevende som vanlige magebøyninger.

Her er fordelene ved roll-out:

1. Roll-out gir en sterkere og flatere mage. Vitenskapelige studier har vist at det er en av de mest effektive mageøvelsene som finnes. 

2. Roll-out aktiverer mange muskler og du får økt stabilitet i kjernemuskulaturen og skuldrene.

3. En sterkere kjerne kommer deg til gode i andre øvelser, fordi du blir i stand til å løfte tyngre vekter. 


4. Det finnes mange varianter av roll-out, så du kan alltid bli utfordret uansett hvilket nivå du er på. 

5. Utstyret er billig og tar nesten ikke noe plass. Det er derfor perfekt for hjemmetrening eller når du er på farta. 

Gå langsomt frem

Selv om roll-out ikke føles like hardt som magebøyninger, er det en øvelse kroppen må venne seg til. Start derfor med å rulle ut og tilbake igjen cirka 10 ganger første gang du prøver øvelsene. Ha fokus på å trene med god teknikk og bruk gjerne 6-7 sekunder på å komme ut og tilbake. Etter hvert kan du trene deg opp til å gjøre 2-3 sett roll-out av 15 repetisjoner - og teste krefter med vanskeligere varianter. 


Slik utfører du roll-out trinn for trinn

Trinn 1: Sitt på knærne med begge hendene på magehjulet. Legg en sammenbrettet yogamatte under knærne for å skåne dem. 

Trinn 2: Skyt rygg som en katt og rull langsomt og kontrollert så langt fram som du klarer, mens du hele tiden spenner i magemusklene. Rull deretter tilbake til startposisjonen ved å stramme ekstra i magemusklene. Det er ikke nødvendigvis om å gjøre å komme langt ut - bare så langt som du har styrke til. 

Tempo: I starten skal du bruke 6-7 sekunder på å komme ut og tilbake, slik at du trener med god teknikk. Senere kan du sette opp tempoet. 

Antall: Så mange du klarer.


Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å synke sammen i ryggen, slik at du får smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ kan du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, slik at du har god stabilitet. Håndtakene er ergonomisk utført, med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett  magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: