Slik styrker du musklene ved å gå

Du trenger ikke alltid å drive med beinhard styrke- eller løpetrening. Også en real spasertur kan gi god effekt, hvis du kjenner til disse tipsene.

15. september 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er absolutt ingen grunn til å undervurdere en gåtur. Hvis man sørger for å gå riktig kan man gjøre mange forbedringer og styrke musklene i blant annet føtter, knær og hofter - og dette kan ha stor betydning for din neste løpetur.

Les også: Knebøy er styrketreningens kongedisiplin. Les hvordan du kan optimere knebøyteknikken her.
 

En gåtur i ny og ne kan dessuten forebygge skader, da det belaster kroppen i mye mindre grad enn for eksempel løping og hard styrketrening.

Sjekk holdningen når du går

Det er viktig å ha riktig holdning når man går. En rank og rett rygg, og det å tråkke lett ned på foten hjelper deg på gåturen og vil også smitte positivt over på løpestilen din.

Ikke ta i for mye på gåturen

Mange av oss har en tendens til å lange ut muskler og ledd når vi går. Hvis du i stedet tar små skritt reduserer du risikoen for skader.

Bytt ut løpetreningen med en gåtur

Du kan bytte ut løpetreningen med en gåtur. Du må bare doble tida du normalt ville løpt. Til gjengjeld trenger du ikke ta hele gåturen i en omgang. Du kan gå en tur om morgenen og en om kvelden.

Varier gårutene

Akkurat som med løpeturen, så gir det størst effekt hvis du ikke alltid løper den samme ruta. Sørg for å variere gåturen med bakker, ulikt underlag og temposkifter. Da sikrer du at du får optimalt ut av tida og turen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: