Hvis setet sitter for lavt, får du en uheldig vinkel på knærne når du sitter og tråkker. Det kan føre til smerter foran på kneet.

Hvorfor får jeg vondt i kneet av spinning?

Det har begynt å gjøre vondt i kneet når jeg er på spinning. Hva kan grunnen være?

17. desember 2016

Spinning

Et overdrevent tungt tråkk kan føre til knesmerter. Hvis du alltid kjører med veldig tunge gir, sitter du og vugger fra side til side, og det kan være årsaken til knesmertene.

Prøv i stedet å velge lettere gir som gjør det mulig å holde en kadens på 70–90 pedalomdreininger per minutt. Det reduserer belastningen på kneet. Innstillingen av sykkelen er også viktig. I skjemaet under ser du hvordan kroppen gjerne reagerer på feil innstilling av sete og styre.

Mange smerter skyldes en kombinasjon av forskjellige feilinnstillinger, og derfor kan det være nødvendig å justere flere steder for å bli kvitt problemene.

Løs sykkelproblemet

Problem: Her gjør det vondt 
  • Setet er for lavt: Foran på kneet 
  • Setet er for høyt: Akillessenen, baksiden av låret, bak på kneet, korsrygg eller hofte, baken, gnagsår i skrittet 
  • Setet er for langt frem: Ubehag i korsrygg, skritt og bak 
  • Setet er for langt tilbake: Lårenes baksider, korsrygg og akillessene 
  • Styret er for lavt: Skuldrene, prikkende følelse eller følelsesløshet i fingrer og hender 
  • Styret er for høyt: Det gjør sjelden vondt, men det går utover tråkket 
  • Sykkelskoen er for smal: Følelsesløse tær eller prikkende følelse 
  • Sålen er for myk: Under foten

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: