Praktiske tips Du kan med fordel investere i et par litt billigere sykkelsko enn du kanskje ville gjort til landeveisbruk. Du svetter nemlig mye mer, og det går utover skoene. Sørg også for at du får stilt inn sykkelen slik at den passer optimalt.

Spinning

Høyintens trening på en spinningsykkel uten frinav. Dermed tråkker du konstant på pedalene og trener uten sekvenser der sykkelen bare ruller av seg selv. På den måten blir treningstiden også svært effektiv. ErstatterSykler du på landeveien resten av året, er spinning et opplagt valg om vinteren. På spinningsykkelen kan du trene mange elementer fra landeveien, blant annet sprint, tung kjøring rett frem eller tempo- og fjelletapper.

14. oktober 2010

Høyintens trening på en spinningsykkel uten frinav. Dermed tråkker du konstant på pedalene og trener uten sekvenser der sykkelen bare ruller av seg selv. På den måten blir treningstiden også svært effektiv.

Erstatter

Sykler du på landeveien resten av året, er spinning et opplagt valg om vinteren.

På spinningsykkelen kan du trene mange elementer fra landeveien, blant annet sprint, tung kjøring rett frem eller tempo- og fjelletapper.

Men også for terrengsyklisten fungerer spinning fint som supplement eller erstatning. Kombinert med en terrengsykkeltur per uke kan spinning være det som skal til for å passe treningen i skogen, bare med litt færre turer.

Kondis og utholdenhet

Spinning er fantastisk kondisjonstrening. Pulsen øker voldsomt og holder seg høy i lange perioder mens du tråkker i vei og svetten spruter, og kondisjonen blir mye bedre. Du vil oppleve at et par vintermåneder med spinning gir en merkbart bedre form.

Spinning er også perfekt til intervalltrening. Dels de kortere spurtintervallene der pulsen nesten løper løpsk, men også de lengre, der du for eksempel holder et høyt tempo i ti minutter – noe som virkelig øker utholdenheten.

Styrke og smidighet

Spinning er ikke styrketrening, men du kan passe på å kombinere øktene med litt styrketrening når du allikevel er på treningssenteret.

Spinningen involverer de store muskelgruppene i bena (lår og legger) og i armene. Sørger du for å variere belastningen og presse deg selv, vil du naturligvis bli sterkere i bena, men styrketrening av mage, rygg og ben vil være et godt supplement et par ganger i uken.

Det vil gjøre deg bedre rustet til lange økter på sykkelsetet og gjøre deg mer eksplosiv når du for eksempel henter frem racersykkelen igjen.

Mentalt utbytte

Du kan godt drive med spinning hjemme, men for mange gir fellesskapet på et spinninglag ekstra motivasjon. Du får det sosiale fellesskapet før, under og etter treningen, og du presser deg litt ekstra når du trener sammen med andre.

Det er heller ikke noe problem å trene sammen med folk som kanskje trener på et helt annet nivå, og som er bedre enn deg.

Tilgjengelighet

Treningssentrene tilbyr som regel spinning på lag. Du trenger sykkelbukser, en trøye med god svettetransport og sykkelsko samt drikkeflaske. Et lag trener gjerne i én time av gangen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: