Start pent og unngå skader

Hvis du er vant til aktiviteter som omfatter løping, hopp eller raske retningsendringer, er det viktig at du starter forsiktig etter en periode uten trening. Kroppen må få tid til å venne seg til belastningen igjen, slik at du reduserer faren for belastningsskader. Unngå å begå den klassiske begynnerfeilen at du fortsetter treningen der du slapp før avbrekket. I så fall er du nesten garantert å bli skadet. Reduser i stedet treningsomfanget, både i varighet og intensitet, og gi deg god tid til å bygge opp formen igjen.

18. mai 2010

Hvis du er vant til aktiviteter som omfatter løping, hopp eller raske retningsendringer, er det viktig at du starter forsiktig etter en periode uten trening.

Kroppen må få tid til å venne seg til belastningen igjen, slik at du reduserer faren for belastningsskader. Unngå å begå den klassiske begynnerfeilen at du fortsetter treningen der du slapp før avbrekket. I så fall er du nesten garantert å bli skadet. Reduser i stedet treningsomfanget, både i varighet og intensitet, og gi deg god tid til å bygge opp formen igjen.

En god tommelfingerregel er at du for hver uke du har latt være å trene, setter av to uker til å gjenoppbygge formen. Etter en treningspause på tre uker, bør du med andre ord sette av minst seks uker til å få opp dampen igjen. Lytt til kroppen mens du bygger deg opp.

Du kan godt være øm i musklene 1–2 dager etter en treningsøkt, men hvis du er øm i lengre tid, og spesielt hvis det er sener og ledd som er vonde, er det et varsel om at du bør ta det litt roligere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: