Styrke

FordiMuskler, sener og ledd skal være varme før kroppen utsettes for belastningen når du trener med vekter. Kretsløp og blodtrykk skal også forberedes på belastningen. TilgodeserEvnen til å prestere og løfte vekter på en teknisk riktig måte. Grunnen er at koordina sjonsevnen blir bedre. Oppvarmingen reduserer også skaderisikoen. Tid10 min.IntensitetModerat intensitet, slik at du blir andpusten og svetter, men ikke så høy at du får problemer med melkesyre i musklene. Bonustips

28. september 2011

Fordi Muskler, sener og ledd skal være varme før kroppen utsettes for belastningen når du trener med vekter. Kretsløp og blodtrykk skal også forberedes på belastningen.

Tilgodeser Evnen til å prestere og løfte vekter på en teknisk riktig måte. Grunnen er at koordina sjonsevnen blir bedre. Oppvarmingen reduserer også skaderisikoen.

Tid 10 min.

Intensitet Moderat intensitet, slik at du blir andpusten og svetter, men ikke så høy at du får problemer med melkesyre i musklene.

Bonustips Etter oppvarming med moderat intensitet kan du ta øvelser for blant annet ben- og brystmuskler. Løft lett under oppvarmingssettene.

Øvelsesbeskrivelse

  • Ergometersykling under første del av oppvarmingen øker pulsen. En ellipsemaskin aktiverer overkroppen, men start rolig, slik at du unngår melkesyre i musklene.

  • Overgangen mellom oppvarming og styrketrening kan foregå ved for eksempel:

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: