© istock

3 tips til å få større bevegelsesutslag

Det er lurt å ha fokus på fullt bevegelsesutslag når du trener styrke

I noen øvelser kan du øke bevegelsesutslaget med små justeringer.

Benkpress

I benkpress bruker man mest brystet og skuldrene i den nederste delen av bevegelsen og mest triceps i den øverste delen av bevegelsen. Så det er viktig å trene med fullt bevegelsesutslag hvis du vil ha best mulig effekt på brystmusklene. 

Det kan være lurt å bruke håndvekter. Når du tar benkpress med vektstang, må du stoppe bevegelsen når stanga treffer brystet. Med håndvekter kan du derimot komme litt dypere ned i bunnen av bevegelsen og dermed få større strekk på brystet.

Biceps curls

Biceps curls finnes i mange forskjellige varianter, og uansett hvilken du velger bør fullt bevegelsesutslag alltid være obligatorisk. Hvis du vil ha bicepsmuskelen strekt ut så mye som mulig, kan det være lurt å ta øvelsen med håndvekter og sittende på en skråbenk.

Bulgarsk utfall

I bulgarsk utfall har du den ene foten oppe på en benk bak deg, og det er en øvelse der du kan jobbe med stort bevegelsesutslag. Du kan få enda større effekt ved å plassere den forreste foten på en lav stepbenk eller et par store vektskiver. På den måten kan du komme enda dypere ned, og det er noe du virkelig kjenner i bein og rumpe.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: