Mann som løfter vekter


© iStock

Bli sterk med færre treningsdager

Det er ikke antall styrkeøkter i uka som er avgjørende for resultatene, konkluderer forskningsstudier. Se hvordan det faktisk henger sammen.

15. februar 2019 av Redaktionen

Slik blir du sterkere

Liker du å ta mange korte styrkeøkter i løpet av uka, eller foretrekker du å samle alt sammen på noen få lengre økter? Den gode nyheten fra ekspertene er at du kan gjøre akkurat det som passer deg best. 

Treningsfrekvensen (antall ganger i uka du trener) har nemlig ikke noen konkret betydning for muskelveksten, når volumet (antall kilo du totalt løfter i løpet av uka) er det samme. 

Det er konklusjonen fra forskere som har gjennomgått mange eksisterende studier på området. I en annen studie skulle 27 menn enten trene tre eller seks ganger i uka i seks uker. De løftet like mange kilo i løpet av uka, slik at det bare var frekvensen som skilte de to gruppene.

Etter forsøket hadde gruppene forbedret seg like mye målt på styrke. Også når det gjaldt muskelvekst var fremgangen stort sett identisk, men de med færrest treningsøkter hadde størst muskelvekst på biceps. 

Kilde: Journal of Science and Medicine in Sport 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: