Blokk 2

Tid 00:23 - 00:42

20. mai 2010

Benkpress

© Andreas Mikkel

Instruksjon: Legg deg på benken slik at stangen er rett over øynene dine. Løft den opp og ut av stativet med strake armer. Nå er du klar. Senk vektstangen langsomt til midt på brystet. Press den opp med en kraftfull bevegelse til armene er strake. Fokuspunkter: Ligg stabilt på benken. Sørg for at albuene peker ut til siden, og særlig når stangen er i nederste posisjon. Muskler: Du trener primært de store bryst musklene, men øvelsen er god trening også for skuldrene og baksiden av overarmene.

Situp

© Andreas Mikkel

Instruksjon: Legg deg på gulvet med bøyde ben og føttene i gulvet. Bøy i mage- og hofteregionen slik at skuldrene løftes fra gulvet. Senk skuldrene langsomt tilbake mot gulvet. Fokuspunkter: Pass på å ikke stikke ut haken - trekk den i stedet mot halsen. Hold hoftene i gulvet under hele øvelsen. Muskler: Du trener spesielt den rette magemuskelen, men også den skrå, ytre mage muskelen.

Nedtrekk mot bryst

© Andreas Mikkel

Instruksjon: Still setet på maskinen slik at du så vidt når stangen med fingertuppene. Still inn lårputen slik at du sitter i spenn. Grip håndtaket med et bredt og godt grep, og sett deg ned. Nå sitter du klar med strake armer. Trekk håndtaket ned til brystet med en kraftfull bevegelse. Strekk deretter langsomt armene mot taket, til stangen igjen befinner seg i øverste posisjon. Fokuspunkter: Se skrått oppover under hele øvelsen, og sørg for naturlig svai i ryggen. Muskler: Du trener alle de større musklene i den øverste delen av ryggen. Du trener også baksiden av skuldrene og forsiden av overarmene.

Ryggbøy

© Andreas Mikkel

Instruksjon: Legg deg på magen, og plasser hendene under haken. Løft brystet fra gulvet - så høyt du kan. Senk deretter brystet langsomt ned til gulvet igjen. Fokuspunkter: Se ned i gulvet, og spenn musklene mellom skulderbladene. Muskler: Du trener musklene langs ryggraden.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: