Derfor bør du velge håndvektene

Går du alltid forbi håndvektene på treningssenteret? Da går du glipp av disse fordelene

24. april 2018 av Nichlas Warming og Jesper U. Larsen

Hvis du er vant til å trene styrke i maskiner eller med vektstenger, så kan håndvektene gi variasjon i treningen og kanskje sørger for ny framgang i øvelser der du har gått i stå. Her er fire fordeler ved å trene med håndvekter:

1. Større range of motion

I noen maskiner og øvelser med vektstand blir bevegelsesutslaget (range of motion) begrenset - for eksempel i benkpress der bevegelsen stopper når stanga treffer brystet. Med håndvekter kan du ha større bevegelsesutslag, og det gir optimale betingelser for muskelvekst. 

2. Økt bevegelsesfrihet

Når du trener med vektstenger og maskiner, blir du ofte tvunet til å kjøre i en fastlåst bane og med en fast håndstilling. Håndvekter gir derimot økt bevegelsesfrihet slik at du unngår bestemte leddposisjoner som gir smerter.

3. Større krav til stabilisering

Den økte bevegelsesfriheten du får med håndvektene, fører til at du må jobbe mer med å stabilisere vekten. Dermed får du også brukte flere av de små muskelgruppene rundt leddene. Det er også større krav til balansen og evnen til å stramme opp kjernen. 

4. Utjevning av ubalanser

Det er vanlig at du er sterkere på den ene siden av kroppen enn den andre. Med maskiner eller vektstenger er det fort gjort at den sterke siden overtar når den svake er utslitt, noe som skaper asymmetro. Ved å trene med håndvekter fjerner du muligheten for å kompensere med den sterke siden. 

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.

Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: