Mand og kvinde squatter i fitness

Styrketrening får musklene til å vokse, og det er akkurat det du trenger for å forme baken. 

© iStock

Derfor forblir baken flat

Hvis endeløs trening ikke har noen effekt på skinka, så les dette. Vi forteller deg hvordan du kan sette inn støtet for å kunne strutte med baken.

19. februar 2019 av Maria Albøg Jespersen // I FORM

En veltrent bakdel kan forbedre kroppsholdningen, øke forbrenningen, gi deg en bedre løpestil, redusere risikoen for skader - og som en bonus: få deg til å se flottere ut i trange klær.

Både genene, kostholdet og treningsvanene har betydning for hvordan fettet setter seg, og dermed om baken framstår som fast eller flat.

Men heldigvis er det flere ting du kan gjøre, hvis du hører til dem som som ikke har en formfull bakdel fra naturens side. Her har vi samlet tre ting du trolig glemmer i kampen mot flat rumpe.

1. Du gjør primært knebøy

Det stemmer at sett-deg-på-huk-bevegelsen er effektiv hvis du vil ha en fast og formfull bakdel. Øvelsen aktivierer imdlertid også den forreste lårmuskelen. Det er derfor lurt å legge inn flere unilaterale (ensidige) øvelser, der hver side av kroppen jobber uavhengig av hverandre. Du kan for eksempel gjøre dropp-utfall eller ettbeins-markløft som får bedre tak i setemuskelen. 

2. Du løper i flatt terreng

Mange av oss aktiverer ikke baken nok i hverdagsbevegelsene, men hvis du vil ha en fast bakdel, så bør du gjøre det så ofte du kan - og i hvert fall når du trener. Du kan gjøre det blant annet ved å løpe i trapper og i ulendt terreng, eller ved å legge inn eksplosive sprinter på løpeturen. Det stiller større krav til hvor mye du løfter beina - og dermed baken.

3. Du elter ikke baken

Du tenker kanskje at det er rart å slå eller massere baken. Men når du gjør det, så aktiverer du nervesystemet slik at sammentrekningene i musklene forbedres.Og det gir faste former. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: