Isolasjonsøvelser som triceps-nedtrekk er velegnet til droppsett.

© istock

Droppsett gir større muskler

Hvis alt du ønsker er svulmende overarmer, så er droppsett den beste måten å gjøre det på. Slik bruker du droppsett på treningssenteret.

4. februar 2019 av Jesper U. Larsen

Når du ønsker å få økt muskelvekst, men helst bruke minimalt med tid på det, så kan du med fordel bruke droppsett i styrketreningen. 

Det skriver forskerne bak en studie, der de har sammenliknet effekten av seks ukers trening med droppsett versus en tradisjonell modell med 3 sett à 12 repetisjoner per øvelse. 

Forskernes konklusjon er det allerede mange som har merket på kroppen, for droppsett har i årevis vært en populær metode for å utmatte musklene ekstra mye - og dermed oppnå større muskelvekst. 

Slik utfører du droppsett

Droppsett utfører du ved først å kjære tre-fire helt vanlige sett av en øvelse. Umiddelbart etter det siste vanlige settet, så tar du en litt lettere vekt og løfter videre med en gang. Når du ikke klarer flere repetisjoner, så "dropper" du vekten igjen, og fortsetter helt til musklen er fullstendig utmattet. 

Fordi du bare skal endre vekten med et hviletak, er det opplagt å bruke for eksempel kabelmaskinen eller håndvekter til droppsett, framfor en vektstang der du må rote rundt med skivene. 


Bruk den som finisher

Isolationsøvelser er velegnede til dropsæt, mens den udmattende teknik typisk frarådes til tunge basisøvelser. Du kan fx anvende den til sidst i din træning på de muskelgrupper, du gerne vil give ekstra opmærksomhed.

Isolasjonsøvelser er velegnet til droppsett, mens den utmattende teknikken frarådes til tunge basisøvelser. Du kan for eksempel bruke den til slutt i treningen på de muskelgruppene du vil gi ekstra oppmerksomhet. 

I den nye studien gjorde deltakerne triceps-nedtrekk, som er en god øvelse dersom du vil måle krefter med droppsett. Her ser du video av øvelsen. 


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: