Fem armhevings-varianter du bør kunne

Med disse fem variantene, kan du ta armhevingene til det neste nivået.

7. november 2019 av Jesper U. Larsen

Push-ups er ikke bare push-ups. Det er et hav av variasjonsmuligheter, så du kan gjøre øvelsen hardere eller legge mer vekt på bestemte muskelgrupper. Her er fem seige varianter. 

1. Høye armhevinger

Er vanlige armhevinger blitt for enkle, så legg føttene på en benk bak deg. Når du hever føttene, så øker du automatisk vekten du skal løfte. 
Slik gjør du

2. Diamant-armheving

Her samles hendene, slik at tommel- og pekefinger danner et rutertegn fra kortspill. Ved å plassere hendene i denne posisjonen når du tar armhevinger, så flytter du en del av belastningen fra bryst og skulder til triceps. 
Slik gjør du

3. Armheving med rotasjon

I denne variantene roterer du over på den ene siden når du står med strake armer. Det krever et ekstra kraftfullt press, og samtidig jobber du med koordinasjon og balanse. 

Slik gjør du

4. Armheving med klapp

En eksplosiv variant, der du aktiverer mange muskler på en gang. Hele overkroppen må samarbeide for å få deg i lufta. 
Slik gjør du

5. Armheving på en hånd med støtte

Når du fjerner den ene armen, så må den andre bære hele vekten, samtidig som kjernemuskulaturen må jobbe ekstra hardt. Er du ikke helt der at du klarer å gjøre en skikkelig énarms-push-up, så prøv denne varianten der du har den ene armen langt ut til siden og eventuelt litt oppe på fingrene. Den ytterste armen er bare støtte, mens du presser deg opp med vekten liggende mest på den innerste armen. 
Slik gjør du

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: