Fem ting vi gjør på treningssenteret som er bortkasta tid

Trener du så effektivt som du tror?

22. august 2017 av Jesper U. Larsen

De fleste av oss har berenset tid til å trene, så det siste du har lyst til er å kaste bort tiden når du endelig er på senteret. Her er fem feller du bør unngå: 

1. Å bruke abductorapparatet

En sikker måte å kaste bort tiden på er å velge de dårligste apparatene på senteret. En av dem er abductorapparatet der du sitter og presser beina fra hverandre. Dropp apparatet og ta for eksempel bulgarian split squat i stedet. 

2. Å ta for lange pauser

Det er bare hvis du trener veldig hardt (1-4 repetisjoner per sett) at du trenger pauser på tre minutter eller mer. Ha kontroll på tiden og unngå å falle sammen  - eller sjekke Facebook i pausene. 

3. Å ta fem øvelser for biceps

Mange menn putter en lang rekke bicepsøvelser inn i programmet for å få store "guns". Men det er å skyte spurv med kanoner - og tar tid fra mer relevante øvelser. Du trenger bare en-to øvelser et par ganger i uka for å være fullt dekket opp på bicepsfronten. Generelt bør store basisøvelser som involverer mange muskler være fundamentet. 

4. Å gjøre statiske tøyeøvelser

Oppvarming med statiske tøyeøvelser har vist seg å ha direkte negativ effekt på styrke. Varm opp med fem minutter på romaskinen i stedet, etterfulgt av en håndfull dynamiske tøyeøvelser. 

5. Å stå i kø

Det er bra å ha en plan - men ikke bli så bundet av programmet ditt at du kaster bort tid på å stå i kø for å bruke det utstyret du trenger. Hopp videre til neste eller ta en backup-øvelse som trener det samme. 

Vil du ha enda bedre oversikt på alt fra styrketrening til skader og motivasjon, så kan du tegne et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du vite alt det nyeste om trening og du får inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: