Fire feil som ødelegger pull-upsene dine

Få mest mulig ut av treningen i pull-up-baren. .

10. juni 2019 av Jesper U. Larsen

1. Du gjør halve pull-ups.

Halve pull-ups er en klassisk feil som gør øvelsen mindre effektiv. For å gjøre hele bevegelsen, skal du starte hengende med helt strake armer, trekke deg opp slik at haka kommer opp over stanga og senke deg kontrollert ned i helt strake armer igjen. 

2. Du svinger med bein og hofter.

Det kan være fristende å bruke momentum for å ta flere repetisjoner. Men hvis du trener for å øke styrken og muskelmassen, er det bortkastet fordi det tar vekk belastningen fra de musklene du helst vil trene. Så beveg kroppen rett opp og ned.

3. Du trekker ikke skuldrene tilbake.

Pull-ups trener primært den brede ryggmuskelen, men det er fort gjort å løfte for mye med armene og ikke få aktivert ryggen riktig. Trekk skulderbladene sammen og ned i starten av bevegelsen, og forestill deg at du skal ha albuene i baklomma, slik at de ikke flagrer foran stangen. Hold brystet høyt, og se rett fram.

4. Du går for raskt fram

Hvis du fortsatt ikke klarer å ta en riktig pull-up, så velg en enklere variant for å kjempe deg opp i baren med elendig teknikk. Bruk for eksempel en treningsstrikk som du binder rundt baren, og fører ned rundt kneet eller foten og la elastikken i strikken hjelpe deg opp. Du kan også bruke negative pull-ups, der du starter oppe og senker deg så langsomt ned som mulig, for å øke styrken din og blir klar for ekte pull-ups. 

Video: den perfekte pull-up. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: