Mann tar armhevinger

Synes du de vanlige armhevingene begynner å bli kjedelige? Her er noen tips til hva du kan gjøre. 

© iStock

Gi armhevingene nytt liv

Du trenger ikke droppe yndlingsøvelsen din bare fordi utviklingen har stoppet opp eller du vil ha litt forandring. Med små justeringer av de klassiske øvelsene kan du utfordre musklene på helt nye måter. Her får du fire effektive varianter av armhevinger.

1. Armhevinger med strikk   

Er vanlige armhevinger blitt for lette for deg, kan du legge til ekstra belastning. Én mulighet er å legge en vektskive på ryggen, men har du ikke noen til å hjelpe deg, kan det være ganske vanskelig å få til. I stedet kan du bruke en kraftig treningsstrikk, også kalt power band. Før strikken bak øvre del av ryggen, og legg deg i armhevingsposisjon med en ende av strikken i hver hånd. Selve øvelsen utføres akkurat som helt vanlige armhevinger – den er bare tyngre. 

Armhevinger med strikk

1. Armhevinger med strikk

© iStock


>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<

2. Diamond push-ups

Under diamond push-ups samler du hendene innunder kroppen, slik at tommel- og pekefinger er omtrent som et rutersymbol fra kortspill. Ved å plassere hendene i denne posisjonen gjør du ikke bare øvelsen vanskeligere – du flytter også det meste av belastningen fra bryst og skulder til triceps. Det er altså spesielt musklene bak på overarmene som må jobbe når du skal presse deg opp fra gulvet. Unngå at albuene vingler – hold dem inntil kroppen både på vei ned og opp. 

Dips er en fantastisk øvelse for triceps. Se her hvordan du trener dem med en benk.

Diamond push-ups

 2. Diamond push-ups

© iStock

3. Armhevinger med klapp  

Dette er en eksplosiv øvelse der du skal presse ifra maksimalt når du strekker ut armene. For hendene skal lette fra gulvet, og du skal så høyt til værs at du skal kunne klappe i hendene. Øvelsen lærer deg å aktivere mange muskler samtidig, fordi hele overkroppen må samarbeide for å få deg opp i lufta. Det er en øvelse som krever litt tilvenning. De første gangene kan du bare ha fokus på å la hendene slippe gulvet, og så kan du legge til klappet på et senere tidspunkt. 

Armhevinger med klapp

3. Armhevinger med klapp 

© iStock

4. Armhevinger i slynge

Vil du prøve en hard variant av armhevinger, som trener stort sett hele kroppen og utfordrer magemusklene enda mer enn den klassiske, så prøv deg i slynge. Der legger du deg i armhevingsposisjon med en fot i hvert slyngehåndtak, som skal henge 25–30 cm over gulvet. Start med å ta en armheving, men så fort du har armene helt strake igjen, skyter du baken i været og trekker begge knærne opp mot brystet. Strekk ut beina igjen, og gjenta øvelsen. 

Armhevinger i slynge

4. Armhevinger i slynge

© iStock

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: