Hvor lett trening er tung nok?

Jeg styrketrener 2-3 ganger per uke. Har ikke treningen noen virkning hvis jeg ikke gir hundre prosent? Jeg hater følelsen av melkesyre i musklene når jeg trener virkelig hardt. Kan jeg oppnå resultater med mindre belastning?

Jo, det kan du. Det kan til og med være svært hensiktsmessig å nøye seg med mer moderat vekttrening hvis du mister motivasjonen av utsiktene til treningsverk og forgjeves forsøk på å løfte de tunge vektene en siste gang.

Moderat anstrengelse under styrketrening gir langt bedre resultater enn ingen styrketrening i det hele tatt. Selv om du ikke presser deg til det ytterste, er det fortsatt viktig at du trener regelmessig og øker vektbelastningen jevnlig, slik at du hele tiden utfordrer musklene.

Det er likevel ikke tvil om at du får bedre og raskere resultater ved å trene til du er helt utmattet. Så hvis du for eksempel trener med lavere intensitet under to økter, kanskje du kan klare å bygge opp nok motivasjon til å trene deg virkelig tom på ukens tredje treningsdag?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: