LAG PÅ LAG Magemusklene ligger i flere lag: De ytre (1), de tverrstripete (2) og de indre (3). I midten ligger den rette magemuskelen (4).

Hvordan trene de dype magemusklene?

Hvorfor snakker man om de dype eller dyptliggende magemusklene? Og trener jeg dem når jeg tar tradisjonelle situps?

På fagspråket snakker man gjerne om de indre magemusklene, men i dagligtale omtales de gjerne som de dype eller dyptliggende magemusklene.

Magemusklene ligger i lag på begge sider av kroppen. Den ytre skrå magemuskelen ligger ytterst. Deretter kommer den tverrstripete magemuskelen, og under den finner vi den indre skrå magemuskelen.

Sammen med den rette magemuskelen hjelper disse musklene til med å holde overkroppen i den ønskede vinkelen og for eksempel rette deg opp hvis du har bøyd deg fremover eller til siden. Særlig under idrett og trening er det viktig å ha tilstrekkelig styrke og utholdenhet i magemusklene til å stabilisere overkroppen. Er magemusklene for svake, går det utover prestasjonen og øker risikoen for både akutte skader og belastningsskader.

Situp er faktisk ikke en særlig effektiv øvelse for å trene de indre magemusklene. Prøv heller øvelser som planken, serratus crunch og windmills. Fordi musklene samarbeider, vil du også ha behov for å aktivere mange av de andre magemusklene.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: