© Istock

Hvorfor får jeg vondt i nakken?

Jeg får ofte spenninger i nakken og hodepine etter styrketrening. Gjør jeg noe feil?

Problemet kan skyldes at du holder hodet i feil stilling under øvelsene. Mange har en tendens til å bøye nakken når de skal lene seg fremover, bøye knærne eller trekke seg opp etter armene. Det kan gi spenninger i nakken, hodepine og på lengre sikt også ømhet i skulderen og korsryggen.

Pass på at du holder hodet i naturlig forlengelse av ryggsøylen. Tenk deg at du har et kosteskaft fra nakken og ned gjennom ryggsøylen, slik at de to delene blir nødt til å følge hverandre hele veien.

Når du holder hodet i denne stillingen, forebygger du skader og klarer også å løfte tyngre. Hvis du bøyer nakken mens du trener, vil nervebaner i nakkeregionen nemlig blokkere en del av muskelstyrken.

RIKTIG! Her danner nakken og ryggsøylen en rett linje. Nå kan du både løfte optimalt og unngå spenninger.


FEIL! Hvis du bøyer nakken bakover og skyter haken frem, risikerer du spenninger i nakken og klarer ikke å løfte så tungt.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: