Kickstart styrketreningen etter ferien

Fem tips som får deg tilbake i god treningsrytme.

27. juli 2020 av Jesper U. Larsen

Ferien er over, og det er på tide å gire om - også på treningssenteret. Hvis du sliter med motivasjonen, så gir vi deg fem tips til å komme i gang: 

1. Sett deg et nytt mål

Det er opplagt at det er lurt å sette seg et nytt mål etter ferien, i stedet for bare å falle tilbake i de samme treningsrutingene. Finn ut hva du konkret vil oppnå med treningen de neste månedene. Når du har funnet et mål som motiverer deg, så legg en detaljert plan for hvordan du skal nå målet. Få eventuelt en personlig trener til å hjelpe deg. 

2. Finn en makker

En treningsmakker kan løfte både treningsgleden og gjøre det nesten umulig å sluntre unna. 

3. Finn ut hva du vil

Sliter du med å komme i gang igjen fordi du kjeder deg på senteret, så bør du finne ut hva du egentlig har lyst til. Kanskje du bare skal ha fokus på å variere styrketreningen, eller kanskje du bør prøve deg på en helt annen treningsform. 

4. Senk forventningene

Virker det uoverkommelig med en lang treningsøkt en dag, så avtal med deg selv at du SKAL komme deg ned på senteret, men du kan nøye deg med bare å gjøre knebøy. Som regel får du lyst til å trene mer når du først er i gang. Og hvis du ender opp med bare å ta den ene øvelsen, så har du uansett trent mer enn om du hadde blitt hjemme. 

5. Følg fremgangen 

Skriv treningsdagbok slik at du kan følge med på utviklingen din hele tiden, og sørge for at du er på rett vei. Det motiverer deg til fortsatt å stå på. Ta gjerne bilder av kroppen din med jevne mellomrom, så vil du se at musklene blir større, midjen slankere eller hva som nå er målet ditt. 

 Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så kjøp et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du den siste kunnskapen om trening, og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: